-->

Halo !!! Saya Kang Ismet, ini adalah blog tentang AMP HTML dan cara penerapannya

Merhaba işte en güncel haberler

Evde Yapılabilecek Tasarruflar

     1.Çok düşülen bir hatamız var.Kadınlarımız bulaşık makineleri yerine tasarruf için elde yıkamayı tercih ediyorlar.Fakat bulaşık makinesi daha az su harcar.



2.Evinize kombi alırken elektronik ateşlemeli olmasına dikkat etmeliyiz.Bu bize evimizi ısıtmada daha az enerji ile daha çok ısınmamızı sağlar.


3.Yemek yaparken tenceremizi dikkatli seçmeliyiz.Tencerenin kapağının çapı ocağındakinden daha fazla olursa yemek daha çobuk pişer.


4.Tencere alırken tencerenin yapıldığı maddeye dikkat etmeliyiz.Emaye tencereye göre çelik tencere daha çobuk ısınır.


5.Kombi alırken elektronik ateşlemeli kombi almaya dikkat edin.Bu evinizin daha az enerji ile daha fazla ısınmasını sağlar.


6.Orta kalitede bir çamaşır makinesine çamaşırlarınızı az da koysanız çokta koysanız yaklaşık 150 litre su harcar bu yüzden çamaşırlarınızı toplayıp bi anda çamaşır makinesine koyunuz.


7.Kalorifer peteklerinin karşısına kitaplık,dolap gibi eşyalar koyun.Bunun gibi eşyalar ısıyı yansıtır ve yayar bu sayede %35 ısı tasarrufu sağlar.


8.Kışın çoğu kadınlarımızın yaptığı davranış oturtmadıkları alanları ısıtmazlar.Bu doğru bir davranış fakat ısıtmadıkları alanların kapısını kapatmazlarsa ısı alış-verişi yüzünden zarar elde edersiniz.


9.Mikrodalgalar,elektrikli fırınlara göre daha az enerji tüketir.Bu yüzden mikrodalgaları tercih ediniz.


10.Kadınlarımız doğal gazı sürekli açıp kapatır.Bunu yapmayın kombiler en fazla doğal gazı açıp kapatınca enerji harcar.Bunun yerine kısıkta sürekli açık bırakın tabi ki kışın.


11.Sofralara ekmeğinizi dilimleyerek koyun çünkü ekmegi tam koyarsanız onun kırıntıları toplansa bir dilim yapıyor.


12.Yumurtaları haşlarken tencere yerine cezve kullanın.Bu size çokta olmasa biraz ısı tasarrufu sağlar.


13.Sebze ve meyveleri yıkarken akan suyla yıkamak yerine duru suda yıkayın.Bu size çok güzel su tasarrufu sağlar.


14.Evinizi dizayn ederken mümkünse ısıtıcıları(fırın,ocak vb) eşyaları buzdolabından uzak tutmaya çalışın.


15.Okul kitaplarının arkasında yazdığı gibi elektronik eşyalar kumandasından kapatılsa bile elektirik harcar.Bu yüzden elektronik eşyaların fişlerini prizden çekerek 500₺ tasarruf yapabilirsiniz.


16.Saydıgımız maddelerdeki mikrodalga,su ısıtmak için elektirikli ısıtıcınız yok ise bence bu eşyaları almak için bir seferlik para vereceksiniz bu parayı verdikten sonra sürekli para kazanabilirsiniz.