-->

Halo !!! Saya Kang Ismet, ini adalah blog tentang AMP HTML dan cara penerapannya

Merhaba işte en güncel haberler

Sağlıklı Olmak İçin Yapılabilecek Davranışlar

     
         
       Hayat su gibi geçip gidiyor.Biz ise iş,okul vb. işlerle uğraşıyoruz.Hem işimizde başarılı olmak ve dinamik olmak için ne yapmalıyız?İşte bütün bilgiler haberimizde.


     

          Enerjik olabilmek için hem ruhsal hem de fiziksel olarak kendimizi toparlamalıyız.Bunun için
Kendimizi hem hafta içi hemde hafta sonu aynı saatte kalkmaya dikkat etmeliyiz.


      Sakın ama sakın!  alarmınızı ertelemeyiniz.Aman ne olucak 5 dk sonra kalkayım demeyin ! bu sizi tembelliğe alıştırır.Zaman kontrolünüzü bozar işinizde veya derslerinizde başarısızlığı getirir.Bu konuda dünyanın en zenginleri arasında ki Mikrosoft'un sahibi William Henry Bill Gates'in bir sözü vardır:"Sınavlara daima geç başlayın bu size hem zamanla kontrolü hem de sıkıntılarla başa çıkmayı
öğretir.


        Ekmek, makarna vb. Yani karbonhidratları azaltın.Protein tüketiminizi arttırınız.Çünkü protein karbonhidrata göre daha çok enerji veririr.Tam tahıllı ürünleri tercih edin.Tamam proteini aldık şimdi ne yapacağız şimdi bu proteinin vücüda dağılması için su içmeliyiz.İngiltere'de yapılan deneylere görede karbonhidratı kısan kişinin karbonhidratla beslenene göre daha dinç olduğu kanıtlanmıştır.



       Öğünlerinizi aynı saatte yemeye dikkat edin. Bu midenin daha kolay sindirim yapmasını ve daha dinç yapmayı sağlar.her saat azar azar atıştırmak yerine az vakitte çok yiyin.



     Sağlık önemli sağlıgınıza dikkat edin.Her şey önce sağlıkla başlar.